Hovězí carpaccio
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 239 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 87 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 31.9 mg
 - Draslík 338.8 mg
 - Vláknina 639.8 mg
 - Vitamín A 639.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.9 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Olejem potřeme kus pergamenového papíru a posypeme špetkou soli a pepře.
 - 
                                2
Položíme na něj 4 hovězí plátky, přikryjeme je dalším pergamenovým papírem potřeným olejem a maso naklepeme, aby se velikost zdvojnásobila.
 - 
                                3
Provedeme to se všemi plátky.
 - 
                                4
Před podáváním necháme plátky odležet v lednici.
 - 
                                5
Doprostřed talíře položíme lístky rokety, kolem vyrovnáme hovězí plátky a pokapeme octem balsamico a olivovým olejem.
 - 
                                6
Podáváme se sýrem pecorino a s pepřem.