Telecí maso pečené na smetaně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 768 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 613 mg
 - Bílkoviny 73 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 291.8 mg
 - Draslík 731.7 mg
 - Vláknina 903.3 mg
 - Vitamín A 903.3 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.7 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso osolíme a na rozpáleném oleji prudce opečeme ze všech stran. Maso vložíme do pekáčku i s olejem, posypeme kmínem a tymiánem. Podlijeme vodou, přidáme vepřovou nožičku a pečeme v troubě asi 35 minut. Maso vyjmeme, naporcujeme, šťávu necháme částečně odpařit, podlijeme trochou studené vody a teprve potom zakysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku a hořčici. Podusíme ještě 15 až 20 minut za občasného míchání. Pět minut před koncem vaření vložíme zpět porce masa, aby se prohřály.
 - 
                                2
Podáváme s knedlíkem.
 - 
                                3