Mozeček zapečený na lasturách II
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 246 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 1179 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 2012.6 mg
 - Draslík 575.1 mg
 - Vláknina 3941 mg
 - Vitamín A 3941 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37.4 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mozeček očistíme, odblaníme a spolu s očištěnými a nakrájenými žampióny podusíme na másle. Vše osolíme a posypeme nasekanou petrželovou natí.
 - 
                                2
Lastury (pokud nemáme lastury použijeme jednoporcové zapékací misky) vymastíme půlkou sardelového másla. Druhou půlku másla utřeme se sardelemi. Do takto vymazaných lastur navršíme směs a dáme zapéct do rozehřáté trouby na cca 15 min.
 - 
                                3
Hotové lastury ozdobíme salátovými listy a přidáme dílek citrónu.
 - 
                                4
Jako přílohu podáváme topinky z bílého chleba.