Telecí řízek parmský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 328 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 994 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 136.3 mg
 - Draslík 521.7 mg
 - Vláknina 2790 mg
 - Vitamín A 2790 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.4 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Telecí kýtu (ořech) opláchneme a ukrojíme přes vlákno 1-2 plátky. Mírně je naklepeme, okrajové blanky nařízneme a maso mírně osolíme. Obalíme je v prosáté mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a strouhaným sýrem a v prosáté strouhance.
 - 
                                2
V horkém oleji je usmažíme do zlatavé barvy.
 - 
                                3
V tuku od smažení opečeme plátky rajčat a usmažený řízek jimi obložíme.
 - 
                                4
Ihned podáváme.