Majoránkové telecí hrudí na víně
Suroviny
- 80 g Celer bulvový
 - 80 g Mrkev kořen
 - 900 g Telecí hruď
 - 50 g Petržel kořen
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 2 špetka Zázvor mletý
 - 2.5 dl Víno bílé
 - 3 dl Hovězí vývar základní
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 0.5 polévková lžíce Sůl
 - 3 polévková lžíce Majoránka
 - 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 689 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 93 g
 - Sodík 635 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 356.9 mg
 - Draslík 901.3 mg
 - Vláknina 4069.8 mg
 - Vitamín A 4069.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.3 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupeme a omyjeme malou mrkev, kousek celeru a petržele. Zeleninu nakrájíme na velmi tenké nudličky. Telecí maso odblaníme, omyjeme pod horkou vodou a osušíme. Maso nakrájíme na kousky větší, než je velikost sousta. V hrnci si rozehřejeme na správnou teplotu máslo s olejem, maso poprášíme hladkou moukou a zprudka ho orestujeme z každé strany dozlatova. Přidáme pokrájenou zeleninu, promícháme a přilijeme horký vývar. Ještě přidáme sůl, pepř, zázvor a pod poklicí maso dusíme doměkka přibližně 45-60 minut.
 - 
                                2
Mezitím si ve 2,5 dl suchého bílého vína rozšleháme žloutky. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku.
 - 
                                3
Měkké maso vyjmeme, do šťávy přimícháme sušenou, hodně rozmělněnou majoránku, jíšku a necháme přejít varem. Za stálého míchání přilijeme bílé víno se žloutky, vrátíme maso, necháme přejít varem, dochutíme případně solí a odstavíme z plotny. Maso necháme ve šťávě asi 5-7 minut a servírujeme.