Telecí kotlety nebo řízky na sardelích
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1064 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 1967 mg
 - Bílkoviny 171 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 677.7 mg
 - Draslík 2812.1 mg
 - Vláknina 850 mg
 - Vitamín A 850 mg
 - Vitamín B6 4.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 3.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso na okrajích nařízneme, aby se při pečení nezkroutilo, naklepeme a potřeme sardelovým máslem.
 - 
                                2
Sardelové máslo připravíme z vykostěných nasekaných sardelí utřených z částí másla.
 - 
                                3
Zbytek másla rozehřejeme, zpěníme na něm jemně pokrájenou cibuli a poté maso na ní po obou stranách opečeme. Následně maso podlijeme a dusíme do měkka.
 - 
                                4
Jako přílohy podáváme suchou rýži anebo saláty.