Telecí guláš se smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 448 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 534 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 230 mg
 - Draslík 712.2 mg
 - Vláknina 2585.5 mg
 - Vitamín A 2585.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.3 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Telecí maso nakrájíme na kousky a v hrnci na přepuštěném másle zprudka osmahneme. Maso vyjmeme, osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Ve výpeku z masa osmahneme oloupanou, nasekanou cibuli, vrátíme zpět maso, zalijeme vínem a tekutinu necháme odpařit. Přilijeme asi na 2cm vysoko vývaru a pod pokličkou maso dusíme zvolna asi 25 minut.
 - 
                                3
Potom přidáme několik lístků šalvěje, vmícháme smetanu a povaříme ještě 20 minut do změknutí masa.