Hovězí vývar s játrovou rýží nebo noky
Suroviny
- 40 g Cibule
 - 250 g Játra hovězí
 - 25 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 40 g Vejce slepičí
 - 120 g Žemle tuková
 - 25 g Sůl
 - 0.2 g Pepř černý mletý
 - 10 g Polévkové koření
 - 10 g Petržel - nať
 - 0.2 g Majoránka
 - 10 g Česnek
 - 120 g Zelenina kořenová
 - 50 g Strouhanka
 - 400 g Kosti hovězí řídké
 - 0.1 g Nové koření celé
 - 200 g Hovězí maso přední
 - 0.1 g Pepř černý celý
 - 2 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 258 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 1199 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 124.8 mg
 - Draslík 269.6 mg
 - Vláknina 1189.8 mg
 - Vitamín A 1189.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.8 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vývar připravíme obvyklým způsobem, procedíme a dochutíme polévkovým kořením a převaříme.
 - 
                                2
Maso nakrájíme na drobné kostičky.
 - 
                                3
Játrovou rýži a noky připravíme stejně jako u receptury hovězí polévka s játrovou rýží.