Hovězí polévka s masovou rýží
Suroviny
- 40 g Cibule
 - 150 g Játra hovězí
 - 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 20 g Sůl
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 10 g Polévkové koření
 - 20 g Petržel - nať
 - 1 g Majoránka
 - 15 g Česnek
 - 100 g Strouhanka
 - 200 g Hovězí výřez
 - 70 g Vepřový výřez
 - 1700 ml Vývar z hovězích kostí
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 211 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 1480 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 88 mg
 - Draslík 796.1 mg
 - Vláknina 1624.6 mg
 - Vitamín A 1624.6 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.7 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vývar z hovězích kostí dochutíme polévkovým kořením a převaříme.
 - 
                                2
Opláchnutý hovězí a vepřový výřez a hovězí játra jemně umeleme spolu s cibulí, přidáme česnek utřený se solí, prosátou mouku, vejce, drcenou majoránku, mletý pepř a strouhanku. Směs promícháme.
 - 
                                3
Z promíchané hmoty obvyklým způsobem připravíme a uvaříme masovou rýži. Zavaříme ji do osolené vařící vody a vaříme 5-8 minut.
 - 
                                4
Uvařenou rýži scedíme a zalijeme trochou vývaru.
 - 
                                5
Omytou, jemně rozsekanou petrželovou nať nebo pažitku společně s masovou rýží vložíme do polévky při podávání.