Polévka s játrovými knedlíčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 353 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 1003 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 179.7 mg
 - Draslík 1201 mg
 - Vláknina 1218 mg
 - Vitamín A 1218 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.4 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmažíme ji na tuku dozlatova. Přidáme lžičku sekané petrželky.
 - 
                                2
Žemle nakrájíme na kostičky, namočíme do mléka nebo do vody, vymačkáme a protřeme sítem. Játra najemno umeleme a vše promícháme s osmaženou cibulkou, vejcem, utřeným česnekem, solí, pepřem, majoránkou a trochou strouhanky. Hmotu necháme v chladničce 15 minut odpočinout.
 - 
                                3
Potom tvarujeme malé knedlíčky, které vaříme v osolené vodě 10-12 minut.
 - 
                                4
Uvařené knedlíčky ocedíme a přidáme do hotové polévky.