Hovězí játra dušená na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 317 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 1337 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 275.2 mg
 - Draslík 379.1 mg
 - Vláknina 1262 mg
 - Vitamín A 1262 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.5 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí játra očistíme, opereme v tekoucí vodě a zbavíme blan. Nakrájíme je na plátky, mírně naklepeme, okraje nařízneme, plátky opepříme a posypeme hladkou moukou.
 - 
                                2
Játra zprudka opečeme na tuku po obou stranách a naskládáme do kastrolu.
 - 
                                3
V tuku od opékání jater částečně roztavíme slaninu, kterou jsme nakrájeli na drobné kostičky. Přidáme oloupanou a drobně nakrájenou cibuli, dorůžova ji osmahneme, přidáme rajčatový protlak a zalijeme teplou vodou.
 - 
                                4
Vzniklou šťávu krátce provaříme a nalijeme na opečená játra. Dusíme doměkka.
 - 
                                5
Nakonec podle potřeby přisolíme a ještě provaříme.