Hovězí játra na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 404 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 377 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 408.8 mg
 - Draslík 580.2 mg
 - Vláknina 1611.8 mg
 - Vitamín A 1611.8 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0.1 mg
 - Vitamín C 5.3 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěná a opláchnutá játra zbavíme blan a nakrájíme na drobné plátky.
 - 
                                2
Nakrájíme najemno cibuli a osmahneme na sádle a částečně rozpuštěné slanině (nakrájené na kostičky) dozlatova.
 - 
                                3
Přidáme játra, krátce opečeme, ochutíme pepřem a kmínem, krátce promícháme a zalijeme vodou. Uvedeme do varu a dusíme pod pokličkou doměkka.
 - 
                                4
Hotová játra nesolíme, až nakonec se osolí šťáva.