Hovězí dušená játra s jablky a domácí rösti
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 573 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 476 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 415.5 mg
 - Draslík 1131.8 mg
 - Vláknina 13154.7 mg
 - Vitamín A 13154.7 mg
 - Vitamín B6 2 mg
 - Vitamín B12 0.1 mg
 - Vitamín C 16.6 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 42.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli osmahneme na rozpáleném olivovém oleji, přidáme nakrájená játra a kmín. Dusíme doměkka pod pokličkou. Když se vypaří tekutina, přidáme dvě lžíce hladké mouky, osmažíme a zalijeme vodou. Promícháme a játra dusíme doměkka.
 - 
                                2
Přidáme osmahnutá jablka, osolíme, opepříme a posypeme pažitkou.
 - 
                                3
10 minut vaříme ve slupce brambory, poté oloupeme a nastrouháme. Přimícháme máslo, muškátový oříšek a sůl. Zpracujeme na těsto.
 - 
                                4
Na rozpálenou pánev roztíráme z bramborového těsta menší placičky, a pečeme je dozlatova.
 - 
                                5
Měly by vzniknout čtyři placky o průměru 20cm.