Hovězí játra na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 326 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 934 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 385.5 mg
 - Draslík 603.1 mg
 - Vláknina 1762.7 mg
 - Vitamín A 1762.7 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0.1 mg
 - Vitamín C 13.8 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí játra odblaníme, nakrájíme na plátky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme asi 40 minut. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petrželku a lístky máty posekáme najemno.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem a zpěníme. Přidáme petrželku, mátu, pepř, skořici a pálivou papriku, promícháme, játra nakrájíme na nudličky a přimícháme do pánve. Podlijeme vínem, 1/3 vývaru z jater, zasypeme strouhankou a dusíme doměkka.
 - 
                                3
Játra upravíme na talíře, zakápneme citronovou šťávou, osolíme a podáváme.