Hovězí játra s vepřovým masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 649 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 55 g
 - Sodík 84 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 235.5 mg
 - Draslík 415.5 mg
 - Vláknina 2175 mg
 - Vitamín A 2175 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Aby byla hovězí játra světlejší a křehčí, naložíme je vcelku přes noc do vody s octem, smíchané v poměru 5:1.
 - 
                                2
Játra vyjmeme z nálevu, osušíme je a nakrájíme na kostky.
 - 
                                3
Na sádle necháme zesklovatět cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme nakrájená játra a za stálého míchání je opečeme ze všech stran. Přidáme mouku, polovinu kmínu a pepř, trochu zasmahneme, zalijeme vodou, přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou a dusíme 20 minut.
 - 
                                4
Libový bůček bez kůže a kostí nakrájíme na kostky, osolíme, posypeme druhou částí kmínu, přidáme k játrům a společně dusíme doměkka. Před podáváním dosolíme.