Guláš na víně
Suroviny
- 200 g Játra hovězí
 - 100 g Slanina vepřová
 - 250 g Smetana 33% (šlehačka)
 - 5 g Bobkový list
 - 5 g Nové koření celé
 - 600 g Hovězí maso přední
 - 1 kávová lžička Tymián čerstvý
 - 4 ks Cibule
 - 2 ks Česnek
 - 2 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 l Vývar z hovězích kostí
 - 1 dl Víno bílé
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 894 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 132.9 mg
 - Draslík 1160.4 mg
 - Vláknina 1952.9 mg
 - Vitamín A 1952.9 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce dáme na kostičky nakrájenou slaninu, kterou osmažíme tak, aby vznikly škvarky.
 - 
                                2
K ním přisypeme nadrobno nasekanou cibuli, osmahneme dozlatova, dáme na kostky nakrájené maso, na kolečka nakrájený česnek a za stálého míchání smažíme. Zalijeme vývarem, vhodíme bobkový list, nové koření, tymián, sůl, přiklopíme poklicí a vložíme do teplé trouby na 30 minut.
 - 
                                3
Vyndáme z trouby a do guláše přidáme na kostky nakrájená játra, přilijeme víno, přiklopíme a vrátíme do trouby na 40 minut.
 - 
                                4
V hrníčku smícháme smetanu s moukou, dobře rozšleháme, vylijeme do guláše dochutíme solí, pepřem a na sporáku necháme projít varem.