Smažená jasmínová rýže s hovězím masem a brokolicí
Suroviny
- 200 g Hovězí maso zadní
 - 250 g Rýže jasmínová
 - 100 ml Chilli omáčka
 - 1 kávová lžička Cukr třtinový
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 0.5 ks Brokolice
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 0.23 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Omáčka rybí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 303 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 461 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 50 g
 - Cholesterol 90.3 mg
 - Draslík 627.8 mg
 - Vláknina 14994.8 mg
 - Vitamín A 14994.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 64 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso očistíme a nakrájíme ostrým nožem na tenké proužky.
 - 
                                2
Ve woku rozpálíme olej a na mírném ohni na dolatova osmahneme nadrobno nakrájený česnek. Poté plamen zesílíme na maximum, vložíme maso a restujeme cca 2 minuty. Odhrneme jej ke kraji pánve, doprostřed rozklepneme vejce, necháme mírně ztuhnout a smícháme s osmaženým masem.
 - 
                                3
Přisypeme uvařenou rýži a důkladně promícháme. Seškrábneme i usazeniny ze dna woku. Přidáme nahrubo pokrájenou brokolici, tmavou i světlou sójovou omáčku, ochutíme cukrem a rybí omáčkou a za stálého míchání cca 2 minuty orestujeme.
 - 
                                4
Směs opepříme, rozdělíme do misek a ihned podáváme a chilli omáčkou.