Hovězí šašlik
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 868 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 74 g
 - Sodík 776 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 151.3 mg
 - Draslík 198.5 mg
 - Vláknina 915.8 mg
 - Vitamín A 915.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.7 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slaninu nakrájíme na tenké plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V misce z vody, části oleje a octa smícháme marinádu. Hovězí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky a naklepeme, vložíme do mísy, opepříme, osolíme, posypeme paprikou, přidáme koriandr a nakrájenou cibuli, vše důkladně promícháme. Potom ještě k masu přilijeme marinádu, vše znovu promícháme a necháme v chladnu odležet.
 - 
                                2
Marinované kousky masa napichujeme na grilovací jehly nebo dřevěné špejle a prokládáme je plátky slaniny.
 - 
                                3
Ve velké pánvi rozehřejeme olej a na něm špízy opečeme prudce ze všech stran, pak podlijeme vývarem a krátce podusíme.
 - 
                                4
Podáváme s chlebem, rajčaty a okurkami.