Hovězí závitky s pórkovou směsí
Suroviny
- 600 g Hovězí maso zadní
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 3 ks Cibule
 - 2 ks Pórek
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 4 dl Hovězí vývar základní
 - 3 polévková lžíce Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 4 polévková lžíce Hořčice Dijonská
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 436 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 613 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 209.7 mg
 - Draslík 530.5 mg
 - Vláknina 8982.5 mg
 - Vitamín A 8982.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vajíčka uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme najemno. Pórek omyjeme a nakrájíme na malé kousky a promícháme s nakrájenými vajíčky.
 - 
                                2
Hovězí maso rozporcujeme na 4 plátky, které omyjeme, osušíme a naklepeme. Pak je z obou stran opepříme a osolíme, z jedné strany potřeme zlehka hořčicí a na ni dáme část cibule a směs pórku s vajíčky. Plátky masa stočíme a zajistíme proti rozvinutí párátky, nebo je převážeme pevnou nití.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme olej a závitky na něm ze všech stran osmažíme. Do pánve přisypeme zbývající cibuli a vše ještě chvíli smažíme. Potom přilijeme vývar, aby závitky byly do poloviny ponořené, vmícháme zbylou hořčici a přikryté pokličkou dusíme přibližně 45 minut. Měkké závitky vyjmeme, odstraníme párátka nebo nitě a uložíme je do tepla - například do mírně vyhřáté trouby.
 - 
                                4
Ve 3 lžících vody rozmícháme mouku a omáčku v hrnci při mírném varu zahustíme.
 - 
                                5
Závitky dáme na servírovací talíře, přilijeme k nim omáčku a podáváme.