Znojemská pečeně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 307 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 1181 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 103.7 mg
 - Draslík 183.1 mg
 - Vláknina 1474.6 mg
 - Vitamín A 1474.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.2 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí maso vcelku prošpikujeme slaninou nakrájenou na špalíčky. Tyto špalíčky můžeme zamrazit-maso se pak lépe špikuje.
 - 
                                2
Maso osolíme a opepříme ze všech stran a opečeme ho na oleji.
 - 
                                3
Do výpeku z masa dáem cibuli a osmažíme ji dozlatova. Zasypeme hlakou moukou a opražíme.
 - 
                                4
Po chvíli zalijeme vývarem a pořádně zamícháme. Přidáme bobkový list a maso a dusíme 2 hodiny doměkka.
 - 
                                5
Na konci vaření přidáme okurky nakrájené na kostičky a 10 minut povaříme.