Mexické hovězí chilli
Suroviny
- 50 g Zázvor mletý
 - 1200 g rajčata v plechovce
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Skořice mletá
 - 4 ks Cibule bílá
 - 8 stroužek Česnek
 - 2 l Hovězí vývar základní
 - 4 kg Hovězí zadní vařené
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Kmín drcený
 - 4 polévková lžíce Tabasco
 - 6 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 1 polévková lžíce Oregano sušené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 459 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 418 mg
 - Bílkoviny 90 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 213.3 mg
 - Draslík 162.3 mg
 - Vláknina 1382.8 mg
 - Vitamín A 1382.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.8 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme na plátky. Zázvor nastrouháme najemno.
 - 
                                2
Na troše oleje opečeme kostky hovězího masa a pak ho dáme stranou. Přidáme další olej a dáme stranou. Do pánve po masu dáme cibuli a deset minut opékáme.
 - 
                                3
Poté přidáme tabasco, česnek, zázvor, kmín, skořici a mouku a pár minut opékáme.
 - 
                                4
Na závěr přidáme vývar za stálého míchání. Vše by mělo být pořádně zamíchané.
 - 
                                5
Přidáme rajčata a oregano, osolíme a povaříme 10 minut.
 - 
                                6
Vrátíme maso a ještě dusíme 1 hodinu 45 minut doměkka.
 - 
                                7
Na posledních 15 minut přidáme fazole.