Hovězí s máslovou dýní
Suroviny
- 900 g dýně máslová
 - 75 ml Víno červené
 - 375 ml Hovězí vývar základní
 - 1 kávová lžička Paprika sladká mletá
 - 1 kávová lžička Tymián čerstvý
 - 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Celer - nať
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Rajčata
 - 2 ks Bobkový list
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 kg Hovězí zadní vařené
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
 - 4 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 222 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 179 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 80 mg
 - Draslík 91.3 mg
 - Vláknina 2745.6 mg
 - Vitamín A 2745.6 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí maso podusíme doměkka den předem.
 - 
                                2
Cibuli, česnek a mrkev oloupeme a nakrájíme nadrobno. Celerovou nať také nakrájíme na jemno. Rajče spaříme v horké vodě, oloupeme, kůži vyhodíme a rajče nakrájíme na kousky. Vše smícháme s rajčatovým protlakem a smažíme na oleji. Osolíme a opepříme podle chuti.
 - 
                                3
Přidáme dýni a hovězí maso nakrájené na kostičky. Přidáme papriku, tymián, rozmarýn a bobkové listy. Promícháme.
 - 
                                4
Hovězí vývar osolíme, opepříme a smícháme ho s kukuřičným škrobem. Spolu s vínem to přidáme k masu. Osolíme a opepříme podle chuti. Dusíme 30 minut.
 - 
                                5
Podáváme například s rýží či chlebem.