Bačův hrnec
Suroviny
- 500 g Brambory
 - 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Kmín celý
 - 5 ks Cibule
 - 3 ks Rajčata
 - 3 ks Paprika zelená
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 ks Česnek
 - 0.5 l Jogurt bílý
 - 1 dl Voda pitná
 - 1 kg Jehněčí maso
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 3 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2.5 polévková lžíce Sůl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 621 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 1040 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 174.3 mg
 - Draslík 962 mg
 - Vláknina 11914.6 mg
 - Vitamín A 11914.6 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 66.9 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1904.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tučnější skopové maso omyjeme a pokrájíme na větší kusy a odložíme do mísy.
 - 
                                2
Připravíme si zeleninu a každý druh si dáme zvlášť do misky.
 - 
                                3
Cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno, oloupané umyté brambory a oloupaná rajčata pokrájíme na kolečka. Papriky bez jadřinců nakrájíme na proužky. Zelenou nať petržele a chilli papričky pokrájíme nadrobno.
 - 
                                4
Větší hlubší hrnec vymažeme olejem, na dno dáme maso a postupně budeme vrstvit zeleninu. Každou vrstvu osolíme, opepříme, posypeme petrželkou a chilli papričkou, česnekem, a kmínem. Zalijeme vodou a přikryjeme poklicí. Dusíme při mírné teplotě tak dlouho, dokud maso a zelenina nezměknou.
 - 
                                5
Občas se během dušení podíváme a podlijeme vodou podle potřeby.
 - 
                                6
Je dobré občas s hrncem zatřást, aby se nám spodek nepřipaloval.
 - 
                                7
V jogurtu si rozmícháme dohladka mouku, kterou přidáme ke konci vaření. Spolu s jogurtem pokrm dusíme jen 10 minut.
 - 
                                8
Podáváme s chlebem jako hlavní jídlo.
 - 
                                11