Roláda ze skopového hřbetu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 673 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 2497 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 251 mg
 - Draslík 148.6 mg
 - Vláknina 4991.2 mg
 - Vitamín A 4991.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.6 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vykoštěné maso zbavíme loje a rozřízneme tak, aby vznikl plát. Osolíme, potřeme hořčicí, posypeme saturejkou a majoránkou. Uvařeným vejcím seřízneme špičky a položíme je na okraj masa seříznutými špičkami k sobě, budou tvořit střed rolády. Dvě syrová vejce rozkvedláme, přimícháme hořčici, nadrobno pokrájenou slaninu, zahustíme strouhankou a touto směsí plát masa potřeme. Poklademe plátky kyselých okurek, posypeme ještě nasekanou řeřichou, maso zavineme do rolády a převážeme provázkem. Nejdříve na rozpáleném oleji opečeme kolem dokola, přendáme do pekáčku, podlijeme troškou vody a dopečeme hodinu a půl. Občas podléváme vodou a poléváme vypečeným tukem.
 - 
                                2
Upečenou roládu zbavíme provázku, nakrájíme na porce a podáváme s bramborem nebo jen s chlebem.