Lesní guláš
Suroviny
- 300 g Cibule
 - 1000 g Jehněčí plec
 - 150 g Slanina vepřová
 - 600 g Brambory vařené
 - 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 250 g Hříbky čerstvé
 - 50 ml Olej olivový
 - 30 ml Omáčka sójová
 - 30 ml Protlak rajčatový
 - 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 5 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 588 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 830 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 127 mg
 - Draslík 1120.9 mg
 - Vláknina 7149.3 mg
 - Vitamín A 7149.3 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.6 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jehněčí maso nakrájíme na nudličky, malé hříbky na plátky, česnek prolisujeme. Budeme potřebovat malé cibulky, které jen oloupeme, nekrájíme.
 - 
                                2
V hrnci rozpálíme olej, přidáme maso a zprudka opečeme. Zaprášíme moukou, osmahneme dozlatova, přisypeme mletou papriku, necháme rozpustit v tuku, přidáme rajčatový protlak, podlijeme vodou, osolíme a vaříme asi hodinu.
 - 
                                3
Mezitím na pánvi rozškvaříme kostky slaniny, na tuku orestujeme malé cibulky vcelku, přimícháme do guláše, přidáme plátky hub, česnek a vaříme ještě 30 minut. Dochutíme sojovou omáčkou a podáváme s vařeným bramborem.