Žížalkový skopový kebab
Suroviny
- 500 g Skopová kýta
 - 40 g Mák mletý
 - 1 kávová lžička Hřebíček
 - 2 kávová lžička Garam masala
 - 2 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 2 kávová lžička Kardamom
 - 2 kávová lžička Kmín celý
 - 4 kávová lžička Koriandr celý
 - 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
 - 1 kávová lžička Skořice celá
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 1 špetka Sůl
 - 4 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 0.23 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 355 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 86 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 6 mg
 - Draslík 446.3 mg
 - Vláknina 8868.8 mg
 - Vitamín A 8868.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.9 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na nudličky. Cibuli i česnek oloupeme, rozemeleme, přidáme mák, horké koření, muškátový oříšek a sůl, vše utřeme do pasty. Potřeme jí maso, pokapeme olejem a necháme 2 - 3 hodiny marinovat.
 - 
                                2
Poté nudličky zkroutíme jako žížlky, napícháme na jehlice a grilujeme. Mezitím je potíráme rozpuštěným máslem.
 - 
                                4
Horké koření [39441]:
 - 
                                5
koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.