Čevapčiči z jehněčího masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 471 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 779 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 120 mg
 - Draslík 159.9 mg
 - Vláknina 9825 mg
 - Vitamín A 9825 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.7 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1426.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jehněčí maso umeleme na masovém strojku, vložíme do mísy, osolíme a přidáme drcený pepř. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, tymián posekáme a vše přidáme k masu. Přidáme rajčatový protlak, mletou papriku a vymícháme masové těsto. Z těsta tvoříme menší válečky, které pokládáme na mírně rozpálený gril. Grilujeme zvolna, maso otáčíme a potíráme olejem.
 - 
                                2
Ugrilované maso vyskládáme na servírovací talíř a obložíme kroužky červené cibule.