Jupka
Suroviny
- 1000 g Mouka polohrubá
 - 300 g Jehněčí maso
 - 500 ml Voda pitná
 - 2 kávová lžička Sůl mořská
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Cibule
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1117 kcal
 - Sacharidy 188 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 1089 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 188 g
 - Cholesterol 72 mg
 - Draslík 338.8 mg
 - Vláknina 20233.1 mg
 - Vitamín A 20233.1 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 725.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na vál prosejeme mouku, přidáme sůl a tolik vody, abychom vypracovali těsto o trošku měkčí než je na nudle.
 - 
                                2
Těsto tence vyválíme a vykrajujeme placičky o průměru asi 10 cm.
 - 
                                3
Nádivku připravíme z uvařeného jehněčího mas. Cibuli jemně nakrájíme a na másle s olejem zpěníme. Maso umeleme do mísy, přidáme zbylé suroviny a dobře propracujeme.
 - 
                                4
První placku opečeme na suché pánvi z obou stran, druhou (a všechny ostatní) opečeme jen z jedné strany, otočíme ji a opečenou stranu potřeme náplní, překryjeme první opečenou placičkou, tu potřeme náplní, na ni nepečenou placku a všechny placky naráz otočíme (neopečená placka je naspodu). Vrchní placku potřeme nádivkou a překryjeme další plackou z neopečené strany a obrátíme a takto pokračujeme, až jsou zpracované všechny placky.
 - 
                                5
Na závěr jupku potřeme rozpuštěným máslem.