Jehněčí a paprikový kebab s čili omáčkou
Suroviny
- 350 g Jehněčí maso
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 100 ml Vývar zeleninový
 - 150 ml Víno červené
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Citronová šťáva
 - 16 ks Žampiony - sterilované
 - 1 ks Paprika žlutá
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 - 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 685 kcal
 - Sacharidy 96 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 7064 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 94 g
 - Cholesterol 70.5 mg
 - Draslík 2473.6 mg
 - Vláknina 81659.2 mg
 - Vitamín A 81659.2 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 74.8 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 845.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
4 lžíce červeného vína, olej, rozmarýn, pepř a citrónovou šťávu smícháme v nekovové míse. Přidáme nakrájené jehněčí maso, promícháme a zakryjeme. 2 hodiny marinujeme v lednici.
 - 
                                2
Na nejvyšší teplotu předehřejeme gril.
 - 
                                3
Na kovové jehly napícháme jehněčí, papriky a žampiony.
 - 
                                4
Uchováme marinádu.
 - 
                                5
Do velké pánve dáme vývar, rajčata, cibuli, čili papričku, rajčatový protlak, česnek, pepř, zbytek vína a promícháme. Přivedeme k varu a 20 minut vaříme bez pokličky, dokud omáčka nezhoustne.
 - 
                                6
Kebab grilujeme, dokud není maso měkké. Otáčíme špízy a marinujeme.
 - 
                                7
Podáváme s čili omáčkou.