Fettuccine se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 658 kcal
 - Sacharidy 71 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 800 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 71 g
 - Cholesterol 35.9 mg
 - Draslík 283 mg
 - Vláknina 6706.3 mg
 - Vitamín A 6706.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slaninu pokrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozpálíme olej a slaninu dobře osmahneme. Přidáme cibuli a česnek, 2 minuty podusíme.
 - 
                                2
Přidáme vývar a petrželku, osolíme a opepříme. Celou směs necháme při nízké teplotě svařit na poloviční množství.
 - 
                                3
Lístky bazalky opláchneme, nasekáme najemno a přimícháme do zhoustlé omáčky.
 - 
                                4
Fettuccine uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a posypeme nastrouhaným sýrem.