Vepřová panenka s oříšky
Suroviny
- 250 g Listové těsto
 - 50 g Ořechy lískové
 - 500 g Strouhanka
 - 800 g Vepřová panenka
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Provensálské koření
 - 5 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 961 kcal
 - Sacharidy 89 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 1410 mg
 - Bílkoviny 57 g
 - Uhlovodany 66 g
 - Cholesterol 178.1 mg
 - Draslík 1313.2 mg
 - Vláknina 10760.8 mg
 - Vitamín A 10760.8 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.6 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Panenku v celku osolíme, posypeme provensálským kořením. Pokapeme citronovou šťávou a olivovým olejem a dáme do chladu odležet.
 - 
                                2
Připravíme směs z nasucho opražené strouhanky, mletých ořechů, koření, soli, pepře a nasekané petrželové natě.
 - 
                                3
Rozválíme listové těsto na obdélník, potřeme bílkem, posypeme připravenou sypkou směsí.
 - 
                                4
Na teflonové pánvi opečeme ze všech stran panenku lehce potřenou tukem.
 - 
                                5
Předpečené maso vložíme na sypkou směs a zabalíme do rozváleného těsta.
 - 
                                6
Potřeme bílkem a pečeme v předehřáté troubě.