Vepřový guláš z kolena
Suroviny
- 500 g Cibule
 - 150 g Salám jemný
 - 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 60 g Sádlo škvařené
 - 40 ml Protlak rajčatový
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Okurky nakládané
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 špetka Kmín drcený
 - 2 špetka Majoránka
 - 3 stroužek Česnek
 - 15 plátek Knedlík kynutý
 - 1 kg Vepřové koleno
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 981 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 77 g
 - Sodík 2303 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 232.5 mg
 - Draslík 307.2 mg
 - Vláknina 7759 mg
 - Vitamín A 7759 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.8 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Koleno vykostíme, odřežeme od masa většinu sádla a nakrájíme na kostky. Sádlo vložíme do hrnce a necháme vyškvařit. Přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli, mletou papriku a necháme zpěnit. Přidáme maso, ochutíme solí, pepřem, kmínem, rajčatovým protlakem, utřeným česnekem, podlijeme troškou vody a dusíme, dokud se voda nevyvaří a zbyde jen tuk. Zaprášíme moukou, podlijeme vodou a vaříme doměkka. Na konci vaření vmícháme do guláše majoránku.
 - 
                                2
Vařená vejce, salám, okurku a cibuli nakrájíme nadrobno, promícháme a touto směsí posypeme porce guláše.
 - 
                                3
Podáváme s knedlíkem.