Velikonoční řízky s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 703 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 54 g
 - Sodík 567 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 346.3 mg
 - Draslík 607.2 mg
 - Vláknina 1279.5 mg
 - Vitamín A 1279.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.8 mg
 - Vitamín E 2.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Řízky nakrájené z kýty naklepeme, osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Do každého řízku zabalíme polovinu natvrdo uvařeného vejce obaleného v plátku šunky a závitky potom sepneme párátkem.
 - 
                                3
Připravené závitky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích s mlékem a prosáté strouhance.
 - 
                                4
Obalené řízky smažíme zvolna v rozpáleném oleji. Před podáváním odstraníme párátka.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                

