Nádivka z trojího masa s bylinkami
Suroviny
- 200 g Králičí maso
 - 500 g Žemle tuková
 - 200 g Vepřová plec
 - 80 g Kopřiva
 - 200 g Kuřecí maso uzené
 - 3 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Majoránka
 - 6 ks Vejce slepičí
 - 2 špetka Nové koření mleté
 - 1.7 l Voda pitná
 - 1.5 dl Mléko plnotučné
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 3 polévková lžíce Strouhanka
 - 1 polévková lžíce Řeřicha
 - 2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 713 kcal
 - Sacharidy 66 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 659 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 348.6 mg
 - Draslík 416.6 mg
 - Vláknina 2933.8 mg
 - Vitamín A 2933.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.1 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 189.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřovou libovou plec, uzené maso a maso z králíka omyjeme, osušíme. Každé maso dáme zvlášť do hrnců a zalijeme vodou. Na uzené maso přilijeme 5-6 dl vody s 0.5 lžičkou soli. Vepřovou plec zalijeme 5 dl vody s 1 lžičkou soli. Králičí maso zalijeme 4-6 dl vody s 0.5 lžičkou soli. Maso vaříme pomalu pod poklicemi doměkka přibližně 50-60 minut.
 - 
                                2
Uvařené maso vyjmeme, pokrájíme na kostičky a dáme do mísy. Kopřivy, petrželku, řeřichu omyjeme, drobně pokrájíme a přimícháme do mísy k masu. Přidáme majoránku, pepř, mleté nové koření a 6 žloutků.
 - 
                                3
Žemle nakrájíme na kostičky, dáme do mísy a zalijeme vývarem z masa přibližně 2 dl a 1.5 dl mléka. Promícháme, aby nasákly. Pak je smícháme s masem a všemi ingrediencemi.
 - 
                                4
Nádivku dosolíme podle chuti (asi 1 lžička) a znovu důkladně promícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který vmícháme do nádivky.
 - 
                                5
Zapékací mísu vytřeme důkladně sádlem, vysypeme strouhankou a naplníme nádivkou.
 - 
                                6
Pečeme v předehřáté troubě při 190-200 °C dozlatova přibližně 30-40 minut.
 - 
                                7
Nádivku pokrájenou na porce podáváme teplou i studenou.