Vepřová plec se zelím a žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 748 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 61 g
 - Sodík 1085 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 148.5 mg
 - Draslík 1173.9 mg
 - Vláknina 10207.5 mg
 - Vitamín A 10207.5 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 117.9 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na kostky, kysané zelí scedíme, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, žampiony na plátky, papriku bez jádřince na proužky.
 - 
                                2
V rendlíku roztavíme 1/2 sádla, přisypeme 1/2 cibule a zpěníme. Přidáme zelí a podusíme doměkka. V hlubší pánvi rozehřejeme zbytek sádla, přisypeme zbylou cibuli, osmahneme, přidáme maso, osolíme, opepříme a orestujeme. Jakmile pustí šťávu, přidáme papriku, žampiony a podusíme. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka. K masu přidáme zelí, promícháme, krátce provaříme a odstavíme.