Vylepšený květákový mozeček
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 256 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 110 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 199 mg
 - Draslík 478.3 mg
 - Vláknina 6000.3 mg
 - Vitamín A 6000.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 64 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Květák rozebereme na růžičky, důkladně propereme a v osolené vodě uvaříme do poloměkka. Scedíme, necháme okapat a pokrájíme nebo rozmačkáme.
 - 
                                2
V kastrolu rozehřejeme máslo a zpěníme na něm cibuli nakrájenou na jemno. Přidáme nadrobno nakrájenou šunku a orestujeme.
 - 
                                3
Nakonec přisypeme nadrobno nakrájený uvařený květák a krátce podusíme dusíme doměkka. Dochutíme solí, pepřem a zalijeme rozkvedlanými vejci, do kterých jsme přimíchali nastrouhaný sýr.
 - 
                                4
Za stálého míchání přidáme nakrájenou petrželku, vejce necháme srazit a odstavíme.