Šukrut
Suroviny
- 200 g Kysané zelí
- 300 g Uzený bůček
- 200 g Klobása Dunajská
- 250 g Vepřová uzená plec
- 400 g Vepřový bok
- 1 ks Cibule
- 1 ks Jablko
- 0.5 l Hovězí vývar základní
- 4 polévková lžíce Bílé víno
- 3 polévková lžíce Hruškovice
- 2 polévková lžíce Vepřové sádlo škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 899 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 82 g
- Sodík 913 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 109.5 mg
- Draslík 301.5 mg
- Vláknina 850 mg
- Vitamín A 850 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na sádle si osmahneme na jemno nakrájenou cibuli, přidáme kysané zelí a podusíme.
-
2
Přidáme víno, přidáme oloupané a nastrouhané jablko a zalijeme vývarem a dusíme, vaříme pod pokličkou asi 2,5 hodiny.
-
3
Asi po hodině vaření přidáme bůček a uzené maso, o hodinu později klobásu a nakonec destilát. Teplé maso podáváme na zelí.