Cuketové špagety s boloňskou omáčkou
Suroviny
- 400 ml Protlak rajčatový
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Koření Mleté maso
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Cuketa
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 dl Hovězí vývar základní
 - 0.5 kg Maso mleté - mix
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Sůl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 522 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 586 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 131.6 mg
 - Vláknina 6677.5 mg
 - Vitamín A 6677.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.6 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V pánvi rozpálíme olej, nakrájíme cibuli a česnek na malé kousky a dáme opékat. Když cibule a česnek zezlátne, přidáme mleté maso.
 - 
                                2
Osolíme a opepříme a opékáme, dokud nezhnědne. Zalijeme vývarem, necháme chvíli podusit a přidáme protlak. Okořeníme směsí na mletá masa. Ztlumíme oheň, přikryjeme směs pokličkou a necháme dusit.
 - 
                                3
Mezitím si pomocí spiralizéru nebo škrabky nakrájíme cuketu na tenké nudle a nastrouháme mrkev. Tu přidáme do omáčky. Po 20 minutách sundáme omáčku z plotny a zalijeme jí cuketový salát.