Paštika z drůbežích jater a vepřového masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 683 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 62 g
 - Sodík 305 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 126.5 mg
 - Draslík 372.8 mg
 - Vláknina 441.4 mg
 - Vitamín A 441.4 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.2 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
150g jater si dáme stranou a nakrájíme na proužky.
 - 
                                2
Zbytek jater s vepřovým masem umeleme, osolíme, opepříme, přidáme žloutek, muškátový oříšek, provensálské koření a 4 lžíce brandy. Vše promícháme a rozmixujeme.
 - 
                                3
Připravíme si pekáč a dno i stěny pokryjeme plátky slaniny, na kterou rozetřeme půl masové směsi.
 - 
                                4
Na vrstvu položíme proužky jater a zakryjeme zbytkem masové směsi.
 - 
                                5
Vše překryjeme proužky slaniny.
 - 
                                6
Zakryjeme pekáč alobalem a dáme do většího pekáče s vodou.
 - 
                                7
2 hodiny pečeme ve vodní lázni. T
 - 
                                8
uk, který se vypeče slijeme a paštiku dáme vychladit.