Pikantní utopenci
Suroviny
- 300 ml Kečup
 - 150 ml Voda pitná
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 3 ks Cibule
 - 2 ks Bobkový list
 - 5 ks Nové koření celé
 - 3 ks Chilli paprička
 - 5 ks Pepř černý celý
 - 20 ks Špekáčky
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 špetka Chilli koření mleté
 - 4 stroužek Česnek
 - 5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 - 2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
 - 4 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
 - 4 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 600 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 60 g
 - Sodík 67 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 87.1 mg
 - Vláknina 1369.3 mg
 - Vitamín A 1369.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vodu v hrnci smícháme s octem, worcesterem, olejem a hořčicí. Přidáme bobkový list, mletý pepř, nové koření, chilli koření, mletou papriku a sůl. Vše povaříme 5 minut, odstavíme a nálev necháme vychladnout. Potom vmícháme kečup.
 - 
                                2
Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na tenké plátky. Špekáčky oloupeme, podélně nakrojíme a vložíme do nich plátky cibule a česneku.
 - 
                                3
Do 3l sklenice střídavě vrstvíme připravené špekáčky s cibulí a česnekem, přidáme chilli papričky a nakonec zalijeme připraveným nálevem. Sklenici umístíme do chladu a utopence necháme uležet 7-10 dní.