Slaný jahelník s uzeným bůčkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 587 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 237 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 39 g
 - Cholesterol 62.2 mg
 - Draslík 234.6 mg
 - Vláknina 9350 mg
 - Vitamín A 9350 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V pekáčku rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu a osmažíme na ní oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme vařený, na kostičky nakrájený uzený bůček, spařené jáhly, vše zalijeme osoleným mlékem.
 - 
                                2
Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě do zlatova, během pečení můžeme přilít horké mléko.
 - 
                                3
Jahelník podáváme se zeleninovým salátem.