Bramborová polévka s uzeným masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 293 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 98 g
 - Sodík 638 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 36.8 mg
 - Draslík 844.2 mg
 - Vláknina 12578.5 mg
 - Vitamín A 12578.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.9 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 69.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, očištěný pórek a mrkev nakrájíme na kolečka.
 - 
                                2
Omytý uzený bok nadrobno nakrájíme, rozškvaříme a přidáme připravenou zeleninu. Vše krátce osmahneme, přilijeme vývar a zvolna vaříme asi 20 minut.
 - 
                                3
Potom přilijeme smetanu a polévku podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme muškátem.
 - 
                                4
Polévku podáváme posypanou osmaženou cibulí.