Bůčkový guláš se zelím
Suroviny
- 200 g Kabanos
 - 50 g Sádlo škvařené
 - 400 g Zelí kysané
 - 40 g Mouka polohrubá
 - 600 g Vepřový bok
 - 150 ml Zakysaná smetana
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Majoránka
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 2 ks Cibule
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 špetka Kmín drcený
 - 4 stroužek Česnek
 - 16 plátek Bramborový knedlík
 - 1 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1203 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 114 g
 - Sodík 297 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 139.6 mg
 - Draslík 645.3 mg
 - Vláknina 6939 mg
 - Vitamín A 6939 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 43.9 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vykostěný bůček nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme na tenká kolečka, česnek prolisujeme. Oloupaný kabanos nasekáme na velmi malé kousky, kysané zelí scedíme, necháme okapat a pokrájíme nadrobno.
 - 
                                2
V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme mletou papriku, necháme rozpustit a poté přidáme maso. Krátce orestujeme, posypeme solí, pepřem a kmínem, podlijeme horkou vodou a vaříme 15 minut. Z povrchu sebereme tuk, nalijeme do rendlíku a osmažíme na něm kabanos.
 - 
                                3
Ve smetaně rozmícháme mouku, vlijeme do guláše, přidáme zelí, majoránku, česnek a vaříme dalších 30 minut.
 - 
                                4
Porce guláše na talířích posypeme osmahnutou uzeninou a kroužky syrové cibule.
 - 
                                5
Guláš podáváme s bramborovým knedlíkem.