Mletý bůček v alobalu
Suroviny
- 100 g Salám jemný
 - 300 g Vepřový bok
 - 40 g Solamyl
 - 8 krajíc Chléb konzumní
 - 100 ml Mléko polotučné
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Rajčata
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 4 ks Paprika zelená
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 špetka Kmín drcený
 - 0.25 hrnek Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Hořčice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 893 kcal
 - Sacharidy 80 g
 - Tuky 52 g
 - Sodík 495 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 199.2 mg
 - Draslík 473.1 mg
 - Vláknina 4630.5 mg
 - Vitamín A 4630.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 68.4 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bůček, cibuli, papriky, rajčata a salám nakrájíme na větší kusy, posypeme solí, pepřem a kmínem a umeleme na strojku. Umletou směs na chvíli odložíme.
 - 
                                2
Solamyl rozmícháme v mléce s vejci a spolu s hořčicí vmícháme do mleté směsi. Vše dobře promícháme a vytvarujeme váleček, který zabalíme do alobalu.
 - 
                                3
Masový váleček vložíme na plech do vyhřáté trouby, podlijeme trochou vody a pečeme 45 minut.
 - 
                                4
Podáváme s krajíčky chleba.