Kuřecí játra a vepřové maso v terině
Suroviny
- 300 g Játra kuřecí
 - 200 g Slanina vepřová
 - 200 g Vepřová plec
 - 300 g Vepřový bok
 - 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Směs pěti vůní
 - 1 kávová lžička Sůl mořská
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 1 polévková lžíce Husí sádlo
 - 4 polévková lžíce Tymián čerstvý
 - 3 polévková lžíce Brandy
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 729 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 66 g
 - Sodík 710 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 335.7 mg
 - Draslík 469.3 mg
 - Vláknina 2292.2 mg
 - Vitamín A 2292.2 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.2 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V pánvi opečeme na husím sádle (může být i vepřové sádlo) doměkka cibuli, asi 5 minut. Přidáme na kousky nakrájená játra a za stálého míchání opékáme dalších 5 minut. Přilejeme brandy, necháme pár sekund zahřát a zapálíme. Když plameny uhasnou, sporák vypneme.
 - 
                                2
Vepřový bůček bez kosti i vepřovou plec pomeleme a důkladně promícháme s nakrájenou polovinou slaniny, přidáme opečená játra s cibulí, nasekané jarní cibulky, lžičku směsi koření quatre épices (černý pepř, bílý pepř, mletý hřebíček, mletý zázvor, muškátový oříšek – viz poznámka), vejce, smetanu, tymián, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Směs naplníme do teriny, ozdobíme plátky slaniny a přiklopenou nebo uzavřenou alobalem dáme do pekáče, do něhož nalijeme vařící vodu tak, aby sahala do poloviny teriny a vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. Pečeme 2 hodiny. Pokrm podáváme teplý nebo studený.