Carbonara těstovinová
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
 - 50 g Sýr Parmezán
 - 100 g Vepřový bok
 - 350 g Těstoviny Rigatoni
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 3 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Mléko plnotučné
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 644 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 495 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 222.8 mg
 - Draslík 125.3 mg
 - Vláknina 5662.5 mg
 - Vitamín A 5662.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.7 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 32.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve woku rozehřejeme máslo a olej, aby se utvořila pěna. Přidáme nakrájený bůček na plátky a smažíme 5 minut.
 - 
                                2
V misce smícháme mléko a vejce, osolíme, opepříme a vmícháme tymián.
 - 
                                3
V hrnci s mírně osolenou vroucí vodou vaříme těstoviny 10 minut, poté scedíme a necháme okapat. Přidáme je do woku s vejcem a mlékem a smažíme 30 vteřin.
 - 
                                4
Přidáme polovinu nastrouhaného parmezánu a zamícháme.
 - 
                                5
Těstoviny přendáme na talíře, přelijeme omáčkou z pánve a zamícháme. Navrch nasypeme zbylý parmezán a okamžitě podáváme.