Vepřová roláda na víně
Suroviny
- 1500 g Vepřová plec
 - 2 kávová lžička Med včelí
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 kávová lžička Chilli omáčka
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 dl Víno bílé
 - 0.23 kg Vepřový bok
 - 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
 - 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 660 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 55 g
 - Sodík 235 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 153.8 mg
 - Draslík 625.3 mg
 - Vláknina 543.3 mg
 - Vitamín A 543.3 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.2 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pasta: do nádoby vylijeme víno, chilli omáčku, přidáme med, dobře vidličkou rozšleháme, vmícháme drobně nasekanou chilli papričku, olej, posekanou šalvěj, oloupaný a prolisovaný česnek, sůl, pepř, vše ještě jednou promícháme.
 - 
                                2
Vepřovou plec omyjeme, osušíme, ostrým nožem rozřízneme, přes fólii naklepeme, potřeme pikantní pastou. Roládu obložíme dokola na plátky nakrájeným bůčkem, který po obou stranách osolíme a opepříme, vše svážeme kuchyňským provázkem, položíme na menší pekáč, vložíme do předehřáté trouby a při 180 stupních pečeme 160 minut, aby bylo maso měkké. Po dobu pečení je dobré maso hlídat a polévat vlastní šťávou, pokud by nestačila, tak podlijeme vodou.
 - 
                                3
Upečenou roládu vyndáme z trouby, necháme 10 minut odpočinout a potom ji nakrájíme na tenká kolečka. Porce rolády rozdělíme na talíře a podáváme.