Paštika z králíka a vepřového
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 585 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 569 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 196.7 mg
 - Draslík 533.8 mg
 - Vláknina 664 mg
 - Vitamín A 664 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Králíka očistíme, omyjeme, upečeme do měkka a vykostíme. Na masovém strojku maso rozemeleme spolu s cibulí a uvařeným vepřovým masem. Přimícháme polovinu slaniny pokrájené na malé kostičky a jemně posekanou petrželku. Vmícháme vejce, klobásové koření, sůl, vše dobře
 - 
                                2
promísíme.
 - 
                                3
Paštikovou formu vymažeme tukem, vyložíme plátky slaniny a naplníme mletou směsí. Vložíme do nádoby s vodou (voda nesmí přetékat do formy), zaklopíme pekáčem a vaříme 1,5 hodiny.
 - 
                                4
Necháme vychladnout do druhého dne. Před podáváním krájíme na plátky.