Srnčí sekaná s bůčkem
Suroviny
- 80 g Cibule
 - 40 g Hořčice
 - 400 g Chléb konzumní
 - 200 g Ledviny - průměr
 - 100 g Slanina vepřová
 - 15 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 40 g Sádlo škvařené
 - 200 g Strouhanka
 - 500 g Vepřový bok
 - 500 g Srnčí maso
 - 1 ks Vaječný bílek slepičí
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 746 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 1086 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 345.9 mg
 - Draslík 431.9 mg
 - Vláknina 1961.3 mg
 - Vitamín A 1961.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.3 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Odblaněné srnčí maso, srnčí ledvinu a vykostěný bůček umeleme na masovém strojku, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky, česnek prolisujeme.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme slaninu s cibulí, osmahneme a odstavíme. Mleté maso vložíme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme vejce, česnek, hořčici, strouhanku, cibuli a slaninu z pánve, promícháme a vypracujeme masové těsto. Vytvarujeme šišku, vložíme do pekáčku, povrch potřeme bílkem a vložíme do vyhřáté trouby. V průběhu pečení občas podlijeme troškou vody.
 - 
                                3
Sekanou nakrájíme na plátky a podáváme s chlebem.