Hovězí závitky s křenem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 91 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 344 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 11.1 mg
 - Draslík 133.1 mg
 - Vláknina 1721.3 mg
 - Vitamín A 1721.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.5 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí plátky naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe plátky uzeného bůčku a posypeme strouhaným křenem.
 - 
                                2
Maso stočíme do závitků, které upevníme jehlicemi (nebo ovážeme nití).
 - 
                                3
Na rozpálené sádlo dáme cibuli, přidáme závitky a osmažíme je ze všech stran. Podlijeme vodou (můžeme použít i víno) a za občasného obracení, přelévání a podlévání je dusíme doměkka.
 - 
                                4
Hotové závitky vyjmeme, odstraníme jehlice (nebo nit) a výpek odpaříme. Přidáme mouku, promícháme, podlijeme a povaříme. Nakonec omáčku dochutíme a přeléváme přes závitky.